Din lipsă de timp, mulți părinți aleg să își hrănească bebelușii cu piure de la diferite firme, printre care se numără și Lupilu. Produsul se găsește și în Lidl, de unde îl cumpără mulți români, dar puțini știu ce conține, de fapt. Medicii nu au deloc o părere bună despre un astfel de aliment.
Pe site-ul celor de la Lidl, nu sunt comunicate toate ingredientele pentru un piure de la Lupilu. Pentru cel de cereale cu fructe, de exemplu, supermarketul spune doar că are fructe, cereale integrale, adaos de vitamina B1. 100 de grame din acest produs au o valoare de 53 de calorii, dintre care 1.8 grame grăsimi, 0,3 grame grăsimi saturate, 6 grame de carbohidrați, 1,9 grame de zahăr, 2,4 grame de proteină și 0,1 grame de sare.
(CITEȘTE ȘI: Lidl, Carrefour sau Mega Image, obligate să reducă prețurile la aceste produse. Decizia e valabilă de la 1 august)
Chiar dacă este o alternativă ce nu necesită timp de preparare și poate fi administrată imediat bebelușului, medicii nu au deloc o părere bună despre produsul care se găsește și la Lidl. În primul rând, puțini sunt părinții care îl gustă și știu că, de fapt, nu este deloc atractiv pentru papilele gustative ale celui mic.
O altă problemă pe care o semnalează medii de specialitate susțin că un astfel de produs care conține zahăr ar putea chiar să-i creeze probleme grave de sănătate celui mic. Printre acestea, se numără; diabetul, obezitatea și bolile cardiovasculare, care l-ar putea lovi în viața sa de adult.
„Are un gust absolut oribil şi pentru că are mult lapte praf care face că mâncarea să fie mai dulce decât gustul legumelor, separat creează acelaşi stil de dependenţă de acel tip de mâncare”, spune Alina Papadopol, medic pediatru.
„Multe au zahăr- nu de multe ori am văzut borcane de mâncare pentru copii în care proteină de origine animală este combinată cu amidonul, cu cartoful. Este o combinaţie pe bază de nutriţie de care ar trebui să ne ferim.
Zahărul este un drog, creează dependenţă. Nu aduce nimic bun corpului. Din contră, îl consumă din multe puncte de vedere. Duce clar către probleme de sănătate ale copilului şi viitorului adult, diabet, probleme de obezitate, cardiovasculare. Cu cât îi putem feri mai mult în primii ani de viaţă, cu atât este mai bine”, spune Eugenia Dobrescu, specialist în diversificarea alimentaţiei copilului, pentru Digi 24.
(CITEȘTE ȘI: Ce mănânci, de fapt, când consumi crenvurști din piept de pui Pikok din Lidl România. Vei rămâne uimit!)